Apple Event aanstaande: wat kunnen we verwachten?

Door: redactie-macworld-nl | 07 september 2022 09:40

Nieuws

Vanavond kondigt Apple een reeks nieuwe producten aan, waaronder de iPhone 14-serie. Die volgt de iPhone 13-modellen van precies een jaar geleden op. Maar dat is niet het enige wat er op het programma staat. Wat kun je verwachten van het komende Apple Event?

Zoals altijd draait de geruchtenmolen alweer overuren en daarom is al vrij duidelijk wat Apple woensdagavond voor ons in petto heeft. Het lijkt er op dat de iPhone 14 uit vier modellen bestaat. Namelijk de 'gewone' iPhone 14 en 14 Pro (beide 6,1 inch groot), en daarnaast nog de iPhone 14 Plus en 14 Pro Max (beide 6,7 inch groot).

Opvallend is dat er na de iPhone 12 mini en 13 mini geen iPhone 14 mini lijkt te komen. Apple zet in op grote toestellen, hoewel 6,1 inch nog redelijk compact is.

Ook nieuwe AirPods

De AirPods Pro zijn daarnaast ook aan hun eerste upgrade toe. De originele dopjes stammen namelijk alweer uit 2019. Mogelijk krijgen ze een betere pasvorm en dankzij de nieuwe H2-chip ook betere geluidskwaliteit. Een langere accuduur zou ook zomaar eens kunnen. Het oplaaddoosje zelf gaat trouwens eveneens op de schop en zou beter op afstand terug te vinden zijn, in combinatie met de Zoek mijn-app van Apple.

Airpods

Ten slotte staan er nog drie nieuwe Apple Watches in de startblokken, te weten de Apple Watch Series 8, Apple Watch SE 2 en Apple Watch Pro. Tussen de Series 6 en Series 7 zaten niet heel grote verschillen, dus we hopen dat er deze keer een wat grotere sprong voorwaarts wordt gemaakt.

Dit Apple-event wordt als vanouds weer online uitgezonden en is vanaf 19.00 uur middels een livestream te volgen. Dat kan via de website of het YouTube-kanaal van Apple, of via je Apple TV.

0 Reactie(s) op: Apple Event aanstaande: wat kunnen we verwachten?

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.