Whatson Planner - De ideale groepsagenda?

Door: jelle-peterse | 14 januari 2016 18:37

Review

Hoe je het ook wendt of keert, de evolutie van de agenda heeft stilgestaan. We zijn van analoge agenda's naar digitale- gegaan, maar daar houdt de 'innovatie' dan ook mee op. De Nederlandse app Whatson Planner zou wel eens een stap in de goede richting kunnen zijn.

Whatson Planner

Ontwikkelaar: Whatson Planner B.V.

OS: iOS, Android

Genre: Productiviteit

Taal: Nederlands, Engels

Prijs: Gratis

Releasedatum: 19 december 2015

Getest op: iOS 9.2

Gesteste versie: 1.7.2

Website: whatsonplanner.com

Downloaden:

Download voor iOS

Download voor Android

9
Score
90
Score: 90
 • Pluspunten
 • Moeiteloos
 • Zoekt beste tijd
 • Niet storen
 • Minpunten
 • Nog niet veel gebruikt

Kort samengevat is Whatson Planner een combinatie tussen de standaard agenda-app van je smartphone en datumprikker.nl. Bij het maken van een afspraak zoekt de app in jouw agenda en in die van alle genodigden naar een perfect tijdstip. Dus geen ellenlange discussies op WhatsApp meer over wanneer de afspraak het beste uitkomt. Lees ook: 15 gratis agenda-tools.

Eerste indrukken

Als je de app voor het eerst opstart, dien je een aantal gegevens in te vullen zoals je naam, emailadres en telefoonnummer. Net als WhatsApp is je account gekoppeld aan je telefoonnummer, zodat je mensen in je contactenlijst eenvoudig uit kunt nodigen voor een afspraak. Elke afspraak die je maakt komt met een eigen groepsgesprekje, waar automatisch alle genodigden aan worden toegevoegd. Zo kun je elkaar makkelijk spreken.

Een afspraak maken doe je door op het plusje rechtsboven te tikken, en vervolgens een naam, locatie en eventuele genodigden in te voeren. Je kunt nu kiezen om een tijd en datum in te voeren - zoals je misschien gewend bent van je reguliere agenda - of je tikt op de grote ronde W. Nu gaat Whatson Planner in alle agenda's op zoek naar de meest gunstige tijd.

Kies wat je het beste uitkomt en laat Whatson Planner de afspraak plannen.

De app importeert automatisch de agenda's die al in je telefoon staan, dus als je die goed bijgehouden hebt staan al je afspraken automatisch in je Tijdslijn. Deze blijft synchroniseren, zodat nieuwe afspraken die je bijvoorbeeld via Outlook binnen krijgt ook automatisch in Whatson Planner staan.

Ook voor eenieder die geen agenda bijhoudt

De app doet er alles aan om het gereed maken van je agenda zo snel mogelijk te laten gaan. Aan iedereen die zijn agenda niet keurig bijhoudt is namelijk ook gedacht: je kunt per dag kiezen welke dagdelen (ochtend, middag, avond, nacht) je niet beschikbaar bent of niet gestoord wilt worden.

Je kunt per dagdeel instellen of je beschikbaar bent.

Dit is een groot voordeel ten opzichte van een reguliere agenda, omdat je niet al je afspraken in je agenda hoeft te zetten. Als je elke dag van 9 tot 5 werkt, hoef je alleen maar aan te geven dat je van maandag tot en met vrijdag niet beschikbaar bent, behalve 's avonds.

Conclusie

Whatson Planner is in theorie de ideale agenda-app. Het verandert de manier waarop we afspraken met elkaar plannen op een positieve manier. Het succes is echter afhankelijk van hoeveel mensen de app daadwerkelijk gaan gebruiken. Persoonlijk hoop ik dat dit snel het geval zal zijn, want dat zou een hoop gedoe schelen.

1 Reactie(s) op: Whatson Planner - De ideale groepsagenda?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 21 januari 2016 08:39 Anoniem
  Dit lijkt mij een goede agenda voor mensen die veel met vaste tijden werken. Ik lees nergens terug hoe je data wordt opgeslagen en wat er aan de veiligheid van deze data wordt gedaan deze privé te houden.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.