Overstappen naar Android met gids Eric Schmidt (Google)

Door: matthijs-van-den-broek | 26 november 2013 13:44

Nieuws

Android is van Google, en Eric Schmidt is topbestuurder en voormalig CEO van de internetgigant. Schmidt heeft, op Google+, een overstapgids naar Android gepubliceerd, speciaal voor iPhone-gebruikers. Geheel objectief staat de topman hier natuurlijk niet in...

Schmidt dringt er in zijn overstapgids op aan, dat iOS-gebruikers zo snel mogelijk overstappen op Android. Hij heeft hiervoor een handleiding beschikbaar gesteld waarmee het voor iPhone-gebruikers eenvoudig moet worden om over te stappen naar het Android-platform van Google.

Niet onbevooroordeeld

Schmidt is (uiteraard) volstrekt niet onbevooroordeeld, we zeggen het nog maar een keer. In dit licht is deze overstapgids dus deels ook vermakelijk, want Google adviseert Google; dat valt nauwelijks serieus te nemen. Maar Schmidt is niet slecht ingevoerd, en al zeker niet dom.

In zijn overstapgids noemt Schmidt verschillende Android-telefoons die superieur zouden zijn aan de iPhone: de Samsung Galaxy S4, de Motorola Droid Ultra en de Nexus 5. Laatstgenoemde twee telefoons komen uit de fabriek van Google rollen, terwijl Samsung tegenwoordig de grootste smartphonemaker ter wereld is.

Sneller?

De gebruikersinterface is veel beter aan te passen, vindt Schmidt, de schermkwaliteit van de highend Android-telefoons is beter dan die van de iPhone, en de Android-telefoons zouden sneller zijn dan de iPhone (ook daar valt veel op af te dingen, onderzoek oktober 2013).

Kerstboom

Schmidt gebruikt heel veel argumenten om Android aan te prijzen (het is een leuk cadeau voor onder de kerstboom) en laat zien hoe gemakkelijk het is om je contacten en foto's van je iOS device naar een Android-apparaat te halen.

En oja, de browser Chrome is nu eenmaal beter dan Safari (en gratis, net als Safari, geen verdere argumenten). Verder maakt de twee-factor authenticatie in Gmail en in je Google-account het gebruik van Google-diensten (en dus een Android telefoon), heel veilig. Aldus Schmidt.

Bijzonder

Google dat Google dus adviseert. Of dit grappig bedoeld is vanuit Schmidt, is maar de vraag. De argumenten die hij noemt, zijn niet allemaal even sterk, slechts sommigen snijden hout. Het is duidelijk bijzonder dat een topbestuurder van een megabedrijf zelf met dit soort adviezen komt.

Wat vind jij: kan iemand is de positie van Eric Schmidt op deze manier geloofwaardig blijven?

5 Reactie(s) op: Overstappen naar Android met gids Eric Schmidt (Google)

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 26 november 2013 15:24 Oscar
  Ach, in het bedrijfsleven geldt nog altijd het spreekwoord, "Wiens brood men eet, zijn woord hij preekt". Het is allemaal ( bedrijfs-)politiek,
  Terwijl critici indertijd nog wezen op de gevaren van een zoekmachine zoals als Google die informatie over alles en iedereen opslaat, zei Schmidt ooit: "We willen alle informatie van de wereld in kaart brengen. Openbaar van iedereen en voor iedereen." Maar toen echter News.com op 14 juli 2005 een artikel publiceerde met daarin privacy-gevoelige informatie (o.a. vermogen, hobby's en politieke voorkeur) over Schmidt, gevonden via de Google zoekmachine, was meneer Schmidt ineens verontwaardig, en van mening dat de gevonden (openbare) informatie over hem, niet gepubliceerd, of zelfs gevonden had mogen worden. Het draait uiteindelijk allemaal om waar je loonstrookje vandaan komt. Ach…. elk bedrijf heeft z'n vuile was, maar niemand zit erop te wachten dat die vuile was buiten wordt gehangen,. De handtekening op zogenaamde geheimhoudingsverklaring. Wiens brood men eet, diens woord men preekt.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 november 2013 15:44 Anoniem
  Beetje aanmatigend artikel.

  Natuurlijk is Eric Schmidt niet onbevooroordeeld, dat staat buiten kijf. Maar dat geldt voor elke topbestuurder. Is hij daarmee ongeloofwaardig? Dan geldt dat net zo goed voor Steve Ballmer, Tim Cook, Frans van Houten of Jeroen de Jager….


  Maar je focust nu op pak 'm beet 10% van zijn artikel, terwijl het in principe een prima handleiding is voor wie wil overstappen van iPhone naar Android. Beetje jammer je die 90% vrijwel onbenoemd laat en een heel C!T artikel wijd aan een beetje meesmuilend zeuren over dat een topman zijn eigen product beter vind dan dat van de concurrent.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 november 2013 15:52 mgvandenbroek
  Volgens mij is de reden dat we het überhaupt publiceren inderdaad dat er nog wel inhoudelijk wat uit deze wc-eend handleiding van Schmidt te halen valt, Ger. Wij vonden het bijzonder genoeg om te delen. Vandaar.

  Tuurlijk raadt een topman de spullen van zijn eigen bedrijf aan. Ik vind de manier waarop Apple dat doet doorgaans interessanter en boeiender dan deze overstapgids van Eric.

  Verder is het niet gek dat we hebben laten zien dat er feitelijk nog wel het een ander schort aan Schmidt's verhaal. Vanuit een journalistieke aanpak deze overstapgids bloedserieus nemen leek mij niet de juiste keuze. Dus hebben we het hier en daar ontkracht, en sluiten we af met een vraag.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 26 november 2013 16:15 Anoniem
  Hij heeft wel gelijk… dus waarom niet…
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 28 november 2013 10:00 Anoniem
  Kan zijn Matthijs, maar door deze toon en benadering wordt het wel erg lastig om artikelen op C!T te beschouwen als neutrale journalistiek. Dat is prima als ik op een site zit als Macworld of Androidworld - dan weet je dat men niet neutraal is - maar hier verwacht ik iets anders.

  Even heel bot gezegd (maar niet zo bedoeld): het artikel hierboven zou ik eerder verwachten van een reaguurder op GeenStijl.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.