iOS 9.3 krijgt nachtmodus, meerdere accounts op iPad en nog veel meer!

Door: jelle-peterse | 12 januari 2016 10:28

Nieuws

Apple heeft de eerste beta voor iOS 9.3 vrijgegeven voor ontwikkelaars. De nieuwe update van iOS bevat een paar opvallende nieuwe functies, waaronder een nachtmodus en meerdere accounts voor iPads in het onderwijs.

iOS 9.3 is momenteel allen door ontwikkelaars te gebruiken. Als de update ook voor het grote publiek beschikbaar is laten wij dat uiteraard weten. Lees ook: 7 handige iOS 9 functies die je nog niet kent.

Nachtmodus

Als je 's nachts je iPhone, iPad of iPod Touch wilt gebruiken kan het scherm nogal fel zijn, zelfs wanneer je je helderheid op het allerlaagst hebt staan. Op je Mac biedt de app f.lux een goede oplossing, die de 'temperatuur' van je scherm aanpast. Door het scherm geler (warmer) te maken, oogt het minder fel.

iOS 9.3 biedt deze functie nu ook voor iPhone, iPad en iPod Touch. 'Nachtmodus' past op basis van je klok en locatie de temperatuur van het scherm aan. Eerder werd de app f.lux - die dezelfde functionaliteit bood - overigens niet toegelaten tot de App Store door Apple.

's Nachts kan het scherm erg fel ogen. Hier doet Nachtmodus in iOS 9.3 wat aan.

Meerdere accounts op de iPad

Apple wil iPads in het onderwijs pushen, en meerdere accounts is een stap in de goede richting. Zo kunnen meerdere leerlingen van dezelfde iPad gebruikmaken. Ook kunnen scholen accounts beheren. Deze functie is momenteel alleen in het onderwijs beschikbaar. Op deze site van Apple lees je meer.

Notities beveiligen met een wachtwoord

Gevoelige notities die je liever niet zomaar door iedereen wilt kunnen laten lezen zijn af te schermen met een wachtwoord. Door een notitie te openen en op de deel-knop te tikken, kun je kiezen voor Beveilig met wachtwoord. Je moet nu het wachtwoord invullen of Touch ID gebruiken om de notitie te kunnen openen.

Gezondheid

In de Gezondheid-app zijn gegevens van de Apple Watch - zoals bewegen, trainen en opstaan - direct in het Dashboard te zien. Dit vereist ook een update voor de Apple Watch, die tegelijkertijd is vrijgegeven. Tevens is nu voor alle gegevens in het Dashboard te zien welke apps er gebruik van maken.

Apple Watch data in de Gezondheid-app.

Nog meer kleine verbeteringen

[list type="bullets"]

Live Foto's: Op de iPhone 6s (Plus) is het nu mogelijk om een normale foto van een Live Foto op te slaan. Selecteer de gewenste foto en tik op de deel-knop. Hier kun je de foto dupliceren als normale foto.

Apple Watch: Je kunt nu meerdere Apple Watches aan één iPhone koppelen. Een update voor de Apple Watch is vereist.

CarPlay: Apple Music komt naar CarPlay met de bekende functies nieuw en voor jou. Een demo is te zien in deze video.

[/list]

iOS 9.3 is nu te downloaden voor ontwikkelaars en een publieke beta zal niet lang uitblijven. Waarschijnlijk komt iOS 9.3 voor het grote publiek beschikbaar rond begin maart, maar een exacte datum is nog niet bekend.

0 Reactie(s) op: iOS 9.3 krijgt nachtmodus, meerdere accounts op iPad en nog veel meer!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.