Hoe installeer je een app op je Apple Watch?

© PXimport

Hoe installeer je een app op je Apple Watch?

Geplaatst: 15 mei 2015 - 03:37

Aangepast: 14 december 2022 - 15:35

Martin Gijzemijter

De interface van de Apple Watch is even wennen. Vooral ook omdat je het horloge af en toe zult moeten bedienen met behulp van een ander apparaat, namelijk je iPhone. Dat spreekt niet altijd voor zich. Want hoe installeer je nu eigenlijk een app op je Apple Watch en hoeveel ruimte heb je daarvoor?

Met name het tweede gedeelte van die vraag baart ons stiekem wel wat zorgen. 8 GB is natuurlijk helemaal niet veel, zeker niet als daarvan ook nog een gedeelte is gereserveerd voor muziek en foto's. Dat gezegd hebbende zullen Apple Watch uiteraard nooit zo groot zijn als iPhone / iPad apps dus of dat een probleem wordt zal de tijd moeten uitwijzen. Maar hoe installeer je nu precies een Apple Watch app? Want je kunt je scheel zoeken op het horloge zelf, daar zul je echt geen App Store vinden. De reden daarvoor is dat je apps installeert via je iPhone.

App installeren

 

© PXimport

Een app installeren werkt via de Apple Watch Store op je iPhone

Hoewel dat niet echt logisch lijkt, is het dat stiekem wel, omdat Apple alle handelingen die teveel gepriegel zouden zijn op het kleine display van de smartwatch heeft verplaatst naar de iPhone. Toegegeven, het zou inderdaad een heel gedoe zijn om een app te installeren via de Apple Watch zelf. Maar hoe doe je het dan wél? Heel eenvoudig: open de Apple Watch app die je gebruikt hebt om je iPhone aan je Apple Watch te koppelen. Onderin zie je vier tabbladen. De tabbladen Uitgelicht en Zoek zijn de tabbladen waarmee je apps kunt vinden. Dit werkt in principe precies zoals je gewend bent met de reguliere App Store te werken. Selecteer een app en druk op Download (of het prijskaartje als het geen gratis app is). Vervolgens zal de app worden gedownload en direct worden gesynchroniseerd met je Apple Watch.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000