Handoff gebruiken met je Apple Watch

Door: chwhynny-overbeeke | 07 maart 2017 10:25

How To

Voor sommige taken is de Apple Watch beter of juist minder geschikt dan de iPhone. Daarom kun je met de Handoff-functie met bepaalde taken verder gaan op een ander apparaat. Hier leggen we uit hoe je Handoff met je Apple Watch gebruikt.

Met de Handoff-functie kun je bepaalde taken hervatten op een ander apparaat dan waarop je met de taak begonnen was. Zo kun je bijvoorbeeld op je Mac aan een e-mail beginnen en deze op je iPhone of iPad afmaken en versturen. In dit artikel laten we zien hoe Handoff werkt tussen een iPhone en een Apple Watch.

Handoff op je Apple Watch

De Apple Watch is vanwege zijn kleine scherm niet altijd even geschikt voor alle taken. Daarom is het handig om Handoff te gebruiken om met een taak verder te gaan op je iPhone. Dit is niet altijd mogelijk, want deze functie werkt alleen met compatibele apps.

Om Handoff op je Apple Watch te activeren moet je op zowel je iPhone als op je Apple Watch ingelogd zijn op hetzelfde iCloud-account. Bovendien moet op allebei de apparaten de Handoff functie ingeschakeld zijn. Voor je iPhone doe je dit in Instellingen > Algemeen > Handoff. Voor je Apple Watch moet je hiervoor op je iPhone naar Instellingen > Mijn Watch > Algemeen gaan en Schakel handoff in kiezen.

Wat kun je ermee?

Als je op beide apparaten de Handoff-functie eenmaal hebt ingeschakeld en geactiveerd, wordt er als je bijvoorbeeld een e-mail op je Apple Watch aan het lezen bent op je iPhone een Mail-icoontje weergegeven op het toegangsscherm. Als je dit icoon omhoog veegt, kun je meteen verder gaan met lezen op je iPhone.

Hetzelfde geldt voor andere apparaten die gekoppeld zijn. Deze moeten dus ook op hetzelfde iCloud-account zijn ingelogd en Handoff en bluetooth ingeschakeld hebben staan.

0 Reactie(s) op: Handoff gebruiken met je Apple Watch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.