Glide geeft Apple Watch eigen camera’s

Door: Lub Snoek | 03 november 2016 14:21

Nieuws

Glide is een Israëlische start-up die vooral bekend staat om de gelijknamige app waarmee je live-video’s naar je vrienden kan sturen. Volgens de website is Glide een ‘snelle manier om korte video chats te versturen en te ontvangen’. Dit kan nu ook met behulp van je Apple Watch.

Waar Glide zich voornamelijk richtte op de smartphonemarkt, hebben ze hun dienst met de komst van smartwatches flink uitgebreid. Zo ontwikkelen ze speciale horlogebandjes om Glide op je smartwatch te kunnen gebruiken. Na een speciaal bandje voor de Huawei Watch en Samsung Gear is er nu ook een bandje voor de Apple Watch. Lees ook: Apple Watch Series 2: Grote stap in de goede richting.

CMRA

Het horlogebandje voor de Apple Watch is uitgerust met twee camera’s en heeft de toepasselijke naam CMRA. De camera voor het filmen van je omgeving is 8MP, terwijl de camera voor de face-to-face gesprekken 2MP telt.


Het horlogebandje werkt los van de Watch zelf en communiceert via Bluetooth met de smartwatch van Apple. De foto’s en video’s die CMRA maakt worden via Bluetooth naar de Glide-app op de Watch verzonden en kunnen worden opgeslagen op het horlogebandje. CMRA heeft een geheugen van 8GB en is spatwaterdicht. In tegenstelling tot de Watch 2 kun je met het bandje van Glide dus niet gaan zwemmen.

Dual Charge

Het oplaaddock van de CMRA gaat zo'n 60 dollar kosten en laadt ook tegelijkertijd de Apple Watch op.Het echter is nog niet duidelijk of CMRA ook met andere apps op de Watch gaat samenwerken.

Prijzig

Hoewel we de Watch al konden gebruiken als afstandsbediening voor de sluiterknop van de iPhone, misten we nog de functie om bijvoorbeeld FaceTime te gebruiken op de Watch 2. Het bijzondere horlogebandje is in de lente van 2017 beschikbaar en gaat zo'n 150 dollar kosten.

0 Reactie(s) op: Glide geeft Apple Watch eigen camera’s

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.