Apple onthult watchOS 4 en Amazon Prime Video voor tvOS

Door: Randolf Bouwma | 05 juni 2017 19:47

Nieuws

Apple kondigt watchOS 4 aan, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor de Apple Watch. Daarnaast krijgen Apple TV-eigenaren eindelijk toegang tot Amazon Prime Video.

Voor watchOS 4 staan verschillende nieuwe watchfaces gepland. De belangrijkste daarvan toont afspraken en andere interessante informatie van Siri, zodat je er niet zelf meer om hoeft te vragen. Maar er zitten ook grappige wijzerplaten tussen die verder geen praktisch nut hebben, zoals geanimeerde watchfaces van Toy Story.

De fitness-app van de Apple Watch gaat op de schop. Daarmee kun je straks extra uitdagingen vrijspelen, zoals het voltooien van meerdere workouts achter elkaar. De app laat je dan precies zien hoe dichtbij je bij je doelen bent, om je zo te motiveren. Het starten van nieuwe workout-sessies wordt ook makkelijker.

Sportschool

Apple merkt tijdens zijn WWDC-event op dat de apparatuur in de sportschool vaak niet afgesteld is op de data die je Apple Watch aangeeft. Die apparaten moeten in de toekomst beter gaan samenwerken, wat via de nfc-chip in het horloge gaat gebeuren.

Hoe dat in de praktijk uitpakt, is nog even afwachten. Niet duidelijk is of bestaande sportschool-apparatuur hier zomaar mee werkt, ook al zouden veel grote merken met Apple samenwerken.

Er werd ook nog even stilgestaan bij de muziek-app van de Apple Watch. De gepersonaliseerde afspeellijsten van Apple Music komen ook naar het horloge.

Amazon Prime Video op tvOS

Over tvOS werd bijna niet gesproken, behalve dan dat Amazon Prime Video naar Apple TV komt. Toch mooi meegenomen.

0 Reactie(s) op: Apple onthult watchOS 4 en Amazon Prime Video voor tvOS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.