Zo kun je je iCloud muziekbibliotheek activeren op je Apple TV

Je kunt de muziek in je iCloud muziekbibliotheek synchroniseren met je Apple TV. Hier leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Je kunt je vierde generatie Apple TV gebruiken om je muziek van Apple Music en je iCloud muziekbibliotheek af te spelen, maar daarvoor moet je de functie wel eerst activeren. Lees ook: Hoe kun je zien welke nummers in je bibliotheek echt van jou zijn?

Als je net een nieuwe vierde generatie Apple TV gekocht hebt, kun je tijdens het voor de eerste keer opstarten inloggen met je Apple ID, zodat je Apple Music en je iCloud muziekbibliotheek gesynchroniseerd kunnen worden. Als je dat om wat voor reden dan ook niet gedaan hebt, kun je dit later alsnog doen.

Ga op je Apple TV naar Instellingen > Apps en selecteer Muziek. Je krijgt dan een lijst met opties te zien, waaronder iCloud-muziekbibliotheek. Als je deze optie Aan zet, worden alle veranderingen die in Muziek worden aangebracht gesynchroniseerd via iCloud muziekbibliotheek, waardoor deze meteen op alle gekoppelde Apple Music apparaten zichtbaar zijn.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000