Zo houd je alle info van Apple, Google en Microsoft synchroon

Door: Ignace de Groot | 03 mei 2016 07:12

How To

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Je bent een Apple-gebruiker, maar je nieuwe werkomgeving zweert bij Microsoft of Google, of omgekeerd natuurlijk. Daar zit je dan met twee (of meer) mailprogramma's, agenda's en contactlijsten. Niet zo handig, maar gelukkig zijn er uitwegen om je informatie synchroon en beheer(s)baar te houden.

Apple - Microsoft

Tip 01: iCloud

Bezit je een iOS-apparaat of een Mac, dan ben je vast en zeker bekend met iCloud. Dit is de cloudoplossing van Apple die ervoor zorgt dat je altijd de meest recente versie van je belangrijke informatie hebt, zoals je agenda, berichten en contactpersonen. Ongeacht het toestel waarop je werkt. Gebruik je iOS of OS X maar nog geen iCloud? Dan wordt hier verteld hoe je alsnog aan de slag kunt met iCloud. Apple heeft gelukkig over de grenzen van het eigen bedrijf heen gekeken en iCloud ook voor Windows-gebruikers beschikbaar gesteld. Daar gaan we dan ook van profiteren om allerlei informatie van Apple met Outlook te synchroniseren, en omgekeerd. Lees ook: Al je apparaten synchroniseren met iCloud.

Tip 02: iCloud voor Windows

Heb je iCloud op orde aan de Apple-kant, dan komt iCloud voor Windows aan de beurt. Deze tool download je gratis. De installatie is erg eenvoudig: zorg dat Outlook niet actief is, ga je akkoord met de licentieovereenkomst en bevestig met Installeren. Na afloop herstart je je pc. In het systeemvak van Windows zie je nu een pictogram van iCloud. Klik dit aan en kies Inloggen. Meld je met hetzelfde Apple ID aan als op je iOS-apparaat of Mac. Even later verschijnt een paneel waarop je kunt aanduiden wat je precies wilt synchroniseren. Naast iCloud Drive, Foto's en Bladwijzers zit daar ook de optie Mail, contacten, agenda's en taken Met Outlook bij. Voor dit artikel zijn we vooral in dit laatste geïnteresseerd: zorg dus dat je hier zeker een vinkje plaatst en klik op Toepassen. Je kunt dit trouwens altijd nog wijzigen door het pictogram aan te klikken en te kiezen voor iCloud-instellingen openen.

Tip 02 Geef aan wat je precies wilt synchroniseren met iCloud.

Tip 03: iCloud in Outlook

Er duikt nu een venstertje op waarin je Outlook voor iCloud kunt configureren. Je hebt twee mogelijkheden: je kunt zieken voor Alle agenda's, contacten en taken als je een 'volledige' synchronisatie wilt, of je gaat selectief te werk en kiest voor Bepaalde agenda's, contacten en taken. In dit laatste geval krijg je de gelegenheid aan te geven welke informatie je precies wilt uploaden en samenvoegen met iCloud. Vink de gewenste opties aan en druk op de knop Doorgaan, waarna de eerste synchronisatie meteen plaatsvindt. Na afloop druk je op Gereed en kun je Outlook openen. Je zult merken dat de synchronisatie van deze gegevens verder geheel automatisch gebeurt.

Tip 04: Meer synchroniseren

Een minpunt van de synchronisatie via iCloud is dat de plug-in een extra map met de naam iCloud creëert in Outlook, zowel bij je mail, agenda, contactpersonen als je taken. Alleen gegevens die je in deze mappen plaatst, worden via iCloud gesynchroniseerd. Wil je ook informatie uit andere mappen synchroniseren, dan zit er weinig anders op dan die naar de iCloud-map te verplaatsen of die zelf daarin te creëren of te bewerken. Of je installeert een plug-in als CodeTwo Sync for iCloud. Deze integreert zich in de - in stap 2 geïnstalleerde - iCloud-plug-in. Deze tool kun je dertig dagen gratis uitproberen, daarna betaal je eenmalig 16 euro. Let wel, wij ondervonden dat deze plug-in nog niet vlekkeloos functioneert in Outlook 2016 (ook al beweert de producent op onze vraag dat het probleemloos zou moeten werken).

Tip 04 CodeTwo Sync for iCloud gaat een stap verder dan iCloud zelf.

Tip 05: Sync for iCloud

De installatie vergt nauwelijks meer dan enkele keren op Next te drukken en tot slot op Finish. Ook de configuratie van de tool is eenvoudig genoeg. Wanneer je Outlook opstart, merk je in de rubriek CodeTwo Sync for iCloud rechts de knop Settings op. Druk op deze knop en kies Add. Via de knop Browse kun je nu de gewenste Outlook-mappen toevoegen, zowel wat agenda's, contactpersonen als taken betreft, dus niet voor e-mailberichten. Verder stel je hier ook de iCloud-map in waarmee je de gekozen Outlook-map wilt synchroniseren en geef je aan hoe de synchronisatie precies moet verlopen: in één richting (van Outlook naar iCloud of omgekeerd) of in beide richtingen. Bevestig met tweemaal OK.

1 Reactie(s) op: Zo houd je alle info van Apple, Google en Microsoft synchroon

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 5 mei 2016 10:40 Anoniem
  Wat dacht je van de native apps van Outlook op Android en IOS?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.