Werken met het Documentoverzicht in Google Docs

Door: Martin Gijzemijter | 29 april 2016 07:04

How To

Met Google Docs heeft Google een fantastisch alternatief geboden voor Microsoft Word. Een van de (weinige) nadelen van Docs is echter dat, wanneer een document lang is, je het overzicht nogal snel kwijt kunt raken. Daar is met het Documentoverzicht iets aan gedaan.

Sinds kort beschikt Docs namelijk over de functie Documentoverzicht. Dit is een functie die lijkt op het genereren van een Inhoudsopgave, maar het is niet helemaal hetzelfde. Het documentoverzicht is namelijk iets dat alleen in de interface wordt getoond als hulpmiddel en dus geen onderdeel uitmaakt van het document zelf. Om Documentoverzicht in te schakelen klik je in Google Docs op Extra / Documentoverzicht. In eerste instantie is het deelvenster, dat aan de linkerkant verschijnt, nog helemaal leeg. Lees ook: 9 slimme uitbreidingen voor Google Docs.

Tussenkopjes

Wanneer je aan je document gaat werken, en je gebruikt een tussenkop (of een regel die je vetgedrukt maakt) dan detecteert Documentenoverzicht dat automatisch als een belangrijke regel en zal deze toevoegen aan het overzicht. Maak je een hele paragraaf vetgedrukt, dan wordt deze niet opgenomen in het overzicht. Het handige van het overzicht is dat je op de onderdelen daarvan kunt klikken om zo heel snel door je document heen te springen, wat het werken met Google Docs een stuk overzichtelijker maakt. Theoretisch kan dat natuurlijk ook met een inhoudsopgave, maar in het Documentoverzicht worden ook items opgenomen die niet handig zijn in een inhoudsopgave.

Kopjes worden automatisch in het documentoverzicht getoond

Niet voor iOS

De functie werkt overigens niet alleen in je desktopbrowser, maar ook in de Android-versie van Google Docs. iOS-gebruikers zullen er helaas nog eventjes op moeten wachten, al heeft Google niet aangegeven wanneer de functie wordt geïmplementeerd in de iOS-app.

0 Reactie(s) op: Werken met het Documentoverzicht in Google Docs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.