In 4 stappen Gmail-contacten opschonen

Door: Richard Veenstra | 27 april 2016 10:41

How To

Google's Gmail voegt automatisch mensen waarmee je e-mail-contact hebt gehad, toe aan je contactenlijst. Dit is handig, maar zorgt er wel voor dat je je contactenlijst af en toe moet opschonen. Met deze 4 stappen is dat gelukkig erg makkelijk.

Stap 01: Duplicaten vinden

Gmail herkent soms niet dat de afzender iemand is die al in je contactenlijst staat en daardoor heb je twee verschillende contacten voor dezelfde persoon. Ga naar je Gmail-inbox, klik linksboven op Gmail en selecteer Contacten. Gmail checkt zelf of je dubbele contacten hebt en vraagt bovenin of het de dubbele contacten moet samenvoegen. Klik op Duplicaten weergeven. Als de suggestie van Gmail klopt, klik je achter het duplicaat op Samenvoegen. Zijn het niet dezelfde personen, kies dan voor Sluiten. Lees ook: 17 tips om je e-mail te beheren met Inbox by Gmail.

Gmail geeft zelf suggesties van duplicaten, je hoeft de actie alleen maar te bevestigen om dubbele contactpersonen te vermijden.

Stap 02: Contacten samenvoegen

Soms herkent Gmail een duplicaat niet als zodanig, bijvoorbeeld omdat een naam anders gespeld is of een contactpersoon voor een ander e-mailadres een andere achternaam gebruikt. In dit geval kun je zelf personen combineren. Ga met de muis over een contact heen en zet een vinkje in het vierkantje dat voor de naam verschijnt. Doe dit ook bij de tweede naam. Bovenaan verschijnt de tekst 2 geselecteerd. Aan de rechterkant vind je een icoontje met het label Samenvoegen. Klik erop en Gmail voegt de contacten samen.

Stap 03: Data bewerken

Uiteraard kun je je contacten zelf bewerken om oude e-mailadressen en telefoonnummers te verwijderen. Ga met de muis over een contactpersoon en klik op het potloodje. Als je een telefoonnummer of e-mailadres wilt verwijderen, ga je er met de muis overheen en klik je op het kruisje. Sluit af door op Opslaan te klikken.

Uiteraard kun je ook handmatig data bewerken in de contactenlijst van Gmail.

Stap 04: Groepen aanmaken

Wil je je contacten beter organiseren, voeg ze dan toe aan groepen. Een groep maak je aan door links op Groepen te klikken en voor Nieuwe groep te kiezen. Geef een naam aan en sluit af door op Groep maken te klikken. Klik rechts onderin op de rode knop en selecteer personen die je aan de groep wilt toevoegen. Als je nu een e-mail naar alle contacten in deze groep wilt sturen, hoef je alleen maar de naam van de groep in het Aan-veld van je mailtje in te voeren. Het kan een paar minuten duren voordat Gmail de naam van je nieuwe groep heeft geïndexeerd.

0 Reactie(s) op: In 4 stappen Gmail-contacten opschonen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.