Rennen met je Apple Watch? Vergeet je iPhone niet

Door: caitlin-mcgarry | 24 april 2015 09:17

Blog

Als hardloper kan ik mij weinig beters voorstellen dan een 38mm Apple Watch Sport om mijn pols te doen en met een bluetooth-headset lekker door het park te rennen.

Maar mijn hoop vervloog toen me duidelijk werd dat sommige belangrijke fitnessfuncties niet zullen werken zonder mijn iPhone 6. De hartslagmeter en de versnellingsmeter van de Watch werken zelfstandig, en de Workout-app kan verschillende soorten trainingen volgen waar geen GPS voor nodig is. Al die informatie kan later gesynchroniseerd worden met je telefoon als te zonder je telefoon traint. Lees ook: Sporten met je iPhone - Zo doe je dat.

Een iPhone-metgezel

Niet al te lang geleden onthulde Apple een aantal nieuwe Watch-partners, waaronder fitnesstechnologiebedrijven zoals Nike, Runtastic en Strava, die de voortgang van je workout om je pols zullen bijhouden. Het is een veel handigere plek om je huidige tempo te controleren dan je telefoon te moeten ontgrendelen en verschillende schermen te moeten doorlopen.

Je kunt Runtastic op je Watch openen voordat je vertrekt en de app zal in één oogopslag je snelheid, afstand, tempo en de hoeveelheid verbrande calorieën laten zien. Je vrienden kunnen je aanmoedigen door tijdens je workout een "cheer" te sturen. De app maakt ook gebruik van de notificaties van de Watch om je wekelijkse statistieken weer te geven. De Nike+ Running-app heeft vergelijkbare functionaliteit. Je kunt zelfs je bluetooth-headset aan de Watch linken en je tempo opvoeren met opzwepende muziek.

Maar om het meeste hiervan te laten werken, moet je nog altijd je iPhone bij je hebben. Apps kunnen zonder de iPhone de data die je Watch verzamelt niet gebruiken, en de Watch heeft geen GPS om je een compleet beeld te geven van je daadwerkelijke route. App-ontwikkelaars hebben ook (nog) geen toegang tot de sensoren van de Watch, dus kunnen ze geen nieuwe functies op basis van de sensoren ontwikkelen die de Watch nog nuttiger zouden maken.

Het goede nieuws: je kunt 30 minuten trainen met bluetooth-muziek en de Workout-app op de Watch zonder dat je batterij helemaal leegloopt. Het apparaat gaat nog steeds 18 uur mee, volgens Apple's tests. Je kunt ook maximaal 2GB aan muziek op de Watch opslaan (ongeveer 200 nummers), meer dan genoeg als je lang gaat rennen. Je kunt de opslagopties voor muziek voor de Watch instellen in de Apple Watch-app voor de iPhone (nu beschikbaar als onderdeel van iOS 8.2).

Een betere fitnesstracker

De Apple Watch is veel meer dan een veredelde fitnesstracker. Dit rechtvaardigt de hogere prijs in vergelijking met andere polsbanden van Jawbone, Fitbit en dergelijke, en de Watch is ook veel stijlvoller dan die dikke rubberen banden. Maar om er het meeste uit te halen moet je met je iPhone rennen - en als iemand die dit al doet kan ik je vertellen dat het niet echt handig of comfortabel is.

Android Wear had aanvankelijk ook geen ondersteuning voor GPS, hoewel dat nu wel het geval is, en sommige Android-smartwatches hebben GPS in de hardware ingebakken om van die ondersteuning te profiteren. Het kan dat Apple dat vermogen aan de volgende generatie Apple Watch toevoegt. Tot dan zal ik blijven dromen van een Apple Watch Sport die mijn tempo, hartslag en afstand weergeeft, mijn favoriete renmuziek opslaat, snel een antwoord naar mijn vriend stuurt wanneer hij vraagt wanneer ik naar huis kom en waarmee ik op de terugweg Apple Pay kan gebruiken om een ijskoffie te kopen - allemaal zonder dat ik mijn iPhone in de niet-bestaande zak van mijn renbroek moet hebben.

0 Reactie(s) op: Rennen met je Apple Watch? Vergeet je iPhone niet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.