De 5 beste apps van januari voor iPhone, iPad en Mac

Door: jelle-peterse | 07 januari 2016 06:36

Review

Elke maand lichten we een vijftal apps uit waarvan wij vinden dat ze de moeite waard zijn. Deze kunnen voor elk Apple-platform zijn: iOS, OS X, WatchOS en TV OS. Deze maand: Nutritionize, Rhymer, PDF Expert, QuadStream en Zippity Swish.

We proberen apps uit te lichten die niet per sé bekend zijn bij het grote publiek, zodat er elke maand iets nieuws te ontdekken valt. Dit zijn wat ons betreft de vijf apps die je deze maand zeker op je Apple-apparaat moet installeren:

Nutritionize

Prijs: Gratis

Genre: Gezondheid en fitness

Platform: iOS

Klik om te downloaden

De fitness-app MyFitnessPal wordt volgens gebruikers steeds slechter sinds de overname door Under Armour, dus dat mensen naar alternatieven zoeken is niet zo gek. Nutritionize is een minimalistisch alternatief, helemaal gratis en toont geen advertenties.

De app helpt je op je gezondheid te letten. Door je gewicht in te vullen, bij te houden wat je eet, en hoeveel je beweegt, vertelt de app je of je je doelen hebt gehaald. Deze kun je zelf instellen. Zo kun je kiezen voor het verliezen van een paar kilo's, of om gewoon niet aan te komen.

Nutritionize houdt je gezondheid bij en geeft dit weer in een minimalistisch overzicht.

Rhymer - Hassle free Rhymes

Prijs: Gratis

Genre: Onderwijs

Platform: iOS

Klik om te downloaden

Rhymes is zo'n app die maar één ding kan, en dat doet het fantastisch. Het is een app om rijmwoorden op te zoeken. Je tikt het woord in en je krijgt meteen een lijst met rijmwoorden, die je vervolgens kunt kopiëren door erop te tikken. Ondanks dat de app in het engels is, en momenteel geen Nederlands woordenboek heeft, is het erg leuk om ermee te spelen.

Rhymer doet maar één ding, en doet dat fantastisch.

PDF Expert by Readdle

Prijs: €19,99 (Mac) of €9,99 (iOS)

Genre: Productiviteit

Platform: Mac OS X en iOS

Klik om te downloaden voor Mac OS X

Klik om te downloaden voor iOS

PDF Expert is een app die zowel te downloaden is voor je Mac als voor je iOS-apparaat. Op je Mac is het een goede app als je iets meer nodig hebt dan Voorvertoning, wat standaard op elke Mac staat. Krachtig, goed vormgegeven, en soepel. In onze ervaringen laadt de app PDF bestanden sneller dan de vele andere apps die we geprobeerd hebben. Je kunt PDF bestanden opmaken, aantekeningen maken, en delen.

Ook op iOS biedt de app deze mogelijkheden. Dat is handig, omdat je zo overal waar je bent bij je bestanden kunt en aantekeningen een dergelijke kunt maken. Als je voor werk of school bestanden of boeken in PDF hebt, kun je ze zo eenvoudig meenemen en aanpassen waar nodig.

PDF Expert is beschikbaar op Mac OS X én iOS.

QuadStream

Prijs: €0,99

Genre: Productiviteit

Platform: tvOS

Klik hier voor de website van QuadStream

Deze app is voor alle fans van livestreams: kijk vier streams tegelijk! Gebruik QuadStream om streams op bijvoorbeeld Twitch, Mobcrush of VEVO te kijken. De app zet de streams in split-view modus naast elkaar, zoals bekend van El Capitan en iPads met iOS 9.

QuadStream laat je tot vier stream tegelijk bekijken.

Zippity Swish

Prijs: Gratis

Genre: Diensten

Platform: iOS

Klik om te downloaden

Deze app is voor iedereen die het standaard toetsenbord van iOS zat is. Het is een alternatief toetsenbord, dus alles nét iets anders aanpakt. Als je het niets vind om steeds op je toetsenbord te moeten kijken als je typt, is deze app het proberen waard.

Met Zippity Swish typ je door middel van een combinatie van taps en swipes, en als je je vinger misplaatst gaat de app er erg goed mee om.

Zippity Swish is een toetsenbord voor iOS, waarmee je typt door te tappen en te swipen.

0 Reactie(s) op: De 5 beste apps van januari voor iPhone, iPad en Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.