'Apple onthult Beats-muziekdienst zonder licenties'

© PXimport

'Apple onthult Beats-muziekdienst zonder licenties'

Geplaatst: 6 mei 2015 - 07:25

Aangepast: 24 november 2022 - 11:22

Jeroen Kuiper

Apple lijkt op de komende Worldwide Development Conference (WWDC) de Beats-muziekdienst te gaan onthullen. Opvallend is dat de licenties nog niet rond zouden zijn.

Op de WWDC, die van 8 tot 12 juni plaatsvindt, lijkt Apple de Beats-muziekdienst te gaan onthullen. Apple nam Beats by Dr. Dré vorig jaar over en kreeg daarmee ook de streamingdienst in handen. De muziekdienst zal waarschijnlijk een metamorfose ondergaan en beschikbaar worden in iOS 8.4 en iTunes 12.2. Volgens bronnen heeft Apple echter de licenties nog niet rond maar wil het bedrijf de muziekdienst eind juni al wereldwijd beschikbaar maken. De vraag is of dat zonder licenties gaat lukken meldt één van de bronnen aan Billboard.

Apple wil concurrentie uitschakelen

Volgens eerdere berichten is Apple echter wel druk bezig om de Beats-muziekdienst goed in de markt te zetten door de concurrentie uit te schakelen. Zo zou het bedrijf muzieklabels onder druk zetten om geen licenties meer te geven voor gratis muziekdiensten zoals die van Spotify, en wil het ook de muziekvideo's op YouTube aan banden leggen. Justitie doet inmiddels onderzoek naar de deals die Apple sluit met de platenmaatschappijen waarmee het bedrijf de competitieregels zou overtreden.

Apple zal waarschijnlijk geen gratis versie van de muziekdienst gaan aanbieden. Een abonnement zal volgens bronnen tien dollar per maand gaan kosten, en vermoedelijk zullen we in Europa tien euro per maand betalen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten