'Nieuwe Apple TV kost tussen 150 en 200 dollar'

De Apple TV 4 zal tussen de 150 en 200 dollar gaan kosten en zal waarschijnlijk in oktober in de winkel liggen. Dat meldt althans 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. De verwachting is dat de nieuwe Apple TV wordt aangekondigd tijdens het Apple-event op 9 september.

Het is nog onduidelijk of de nieuwe Apple TV alleen beschikbaar komt op de Amerikaanse markt of dat de vierde generatie Apple TV in oktober wereldwijd gelanceerd wordt, zo meldt 9to5mac. Lees ook: Hoe installeer en gebruik ik Apple TV?

Nieuwe features Apple TV

Volgens eerdere geruchten zal er een App Store worden toegevoegd, zodat gebruikers apps van derden aan Apple TV kunnen toevoegen. Het kastje wordt verder iets breder en dikker dan zijn voorganger. Daarnaast zal het systeem ondersteund worden met Siri en komt er een verbeterde afstandsbediening met bewegingssensoren.

De verwachting is dat je het oude model van Apple TV voorlopig ook nog kunt kopen. De reden hiervoor is dat het prijsverschil tussen het nieuwe systeem van Apple en haar concurrenten te groot wordt. Het oude systeem zal nog wel een software-update krijgen, maar dit zorgt er niet voor dat je nieuwe apps kunt toevoegen aan het systeem.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten